17.09.2018 - Decizii Comitet Executiv FMR

 

 

 

Decizie 137/ 14.09.2018

 

 

Jucatorii care activeaza la echipele satelit ale unor cluburi de fotbal din Liga 1, Liga 2 si Liga 3 (aici, in limita celor 3 locuri prevazute in regulamentele privind dreptul de joc) NU au drept de joc la echipele de minifotbal. Fac exceptie de la aceasta regula acei jucatori care au aplicata pe carnetul de legitimare, viza anuala de la AJF. Un jucator de la o echipa satelit care initial are viza anuala de la AJF, isi pierde dreptul de joc din momentul in care pe legitimatia sa este aplicata viza FRF.

 

 

Decizie 136/ 14.09.2018

 

 

Dreptul de joc al jucatorilor legitimati la Fotbal - Liga 3 si futsal - Liga 1

 

Comitetul Executiv a abrogat decizia 106/21.08.2017 si a hotarat urmatoarele:

 

1. In sezonul 2018-2019, din lotul unei echipe de minifotbal pot face parte maxim trei jucatori care sunt legitimati si evolueaza in sezonul actual la fotbal - Liga 3 si futsal - Liga 1 (cu viza anuala 2018, respectiv 2019).

 

2. Dintre acestia, maxim doi pot proveni de la echipe de futsal - Liga 1.

 

3. Conform dreptului de joc stabilitt de EMF, un jucator care a evouat in ultimele 365 de zile cu CONTRACT la un club din Liga 1 - futsal (indiferent de valoarea lui), NU are drept de joc in competitiile internationale de minifotbal. In consecinta, un jucator de minifotbal, care a evoluat in Liga 1 - futsal, avand un contract inregistrat in acest sens la FRF, NU va putea evolua pentru echipa nationala a Romaniei de minifotbal si in competitiile internationale din 2018 si 2019 (organizate de EMF si WMF)

 

 

 

 

Decizia 134/ 16.08.2018 

 

 

 

CEx aproba spre completare si arhivare a documentului “Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal”. Acest document obliga organizatorii locali sa informeze jucatorii participanti in competitiile locale asupra colectarii si introducerii datelor cu caracter personal pe pagina electronica al organizatorului local sau pe pagina electronica al FMR. Totodata pentru acordarea dreptului de joc al jucatorului in competitia locala, jucatorul se obligat sa completeze si sa semneze documentul de informare. Jucatorii participant, la cererea organizatorilor locali sau FMR vor completa si alte documente necesare inscrieii si participarii in competitie.

 

In caz contrar organizatorul nu va acorda drept de joc si nici nu va elibera legitimatia unica jucatorului in cauza. Prelucrarea datelor cu caracter personal intra intra in sarcina si atributia organizatorului local.

 

 

Decizia 133/ 16.08.2018 

 

 

Din sezonul 2018-2019, odata cu introducerea sistemului de licentiere, campionatele care au un numar mai mic de 12 echipe, nu vor putea inscrie echipe la campionatele regionale. In acest caz, doua campionate aflate in aceeasi regiune, care doresc sa inscrie echipe la campionatul regional, se pot asocia in vedera organizarii unui turneu de calificare. In urma turneului de calificare, in baza clasamentului rezultat, se pot califica 1 sau 2 echipe la campionatul regional. Daca numarul total al echipelor din cele doua campionate este intre 12 si 15, atunci se va califica o singura echipa, iar daca sunt minim 16 echipe, se vor califica primele doua. Sistemul de organizare al turneului si regulile de defasurare se vor decide impreuna cu Directia regionala.

 

 

Decizia 132/ 16.08.2018 

 

 

1. Folosirea unui jucator care a obtinut legitimarea prin inselaciune, utilizand date de identificare eronate (nume, prenume, cnp, fotografie legitimatie/site, etc) va duce la sanctionarea celor vinovati. Se vor lua masuri atat impotriva celor care au facut cu efectuat legitimarea folosind cu buna stiinta date eronate, cat si impotriva echipei care a fost partasa la incalcarea regulamentuli privind dreptul de joc.

 

2. Daca aceasta incalcare a regulamentului s-a descoperit in timpul desfasurarii competitiei, echipa va pierde toate meciurile in care jucatorul respectiv a fost folosit, (este inscris pe raportul de joc) va fi penalizata conform regulamentelor in vigoare si va fi exclusa din competitie.

 

3. Daca aceste incalcari privind obtinerea frauduloasa a dreptului de joc se constata dupa terminarea competitiei, Comisia de Disciplina a FMR va anula rezultatele sportive obtinute de echipa la toate competitiile organizate sub egida FMR la care a participat in anul in curs (incepand cu jocul in care jucatorul a fost trecut pe raportul de arbitraj).  Punctele acumulate in clasamentul national de catre Campionatul local pentru competitia / competitiile respective se anuleaza.

 

 

Decizia 131 din 16.08.2018 

 

 

Sanctionarea Organizatorilor locali si a mebrilor FMR in cazul incalcari deciziilor CEX si a regulamentelor FMR, cu privier la dreptul de joc al jucatorilor de minifotbal.

 

 

O data cu completarea lotului echipei pe site-ul oficial al FMR, precum si prin avizarea de catre Comisia de organizare locala al Tabelului nominal cu jucatorii, care participa la competitiile nationale, Organizatorii locali vor certifica prin semnatura si stampila, faptul ca nu au incalcat prevederile, deciziile si regulamentele emise de FMR. Daca ulterior se constata incalcarea lor de catre organizatorul local se va aplica organizatorului local o penalitatea financiara de 2.000 ron si interzicerea campionatului local de a participa cu echipele din competitia locala pe o perioada de un an de zile la competitia nationala la care s-a constatat abaterea disciplinara.

 

 

Decizie 130/ 16.08.2018

 

 

CEx a aprobat ca incepand cu sezonul 2018-2019, cotizatia anuala pentru membrii afiliati si monotorizati la FMR va fi de minim 500 lei. In continuare Decizia 89 din 24.10.2016 ramane valabila.

 

 

 

SUSTINEM

viitorul

Parteneri

  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena