24.02.2018 - Fortuna Sports - partenerul tehnic al FMR prezent si el la AG de la Alba Iulia

28056732 1888086264569539 8015354408542217425 n

 

La Adunarea Generala de la Alba Iulia a mai fost prezent un alt buzoian, domnul Daniel Constantin (Mau), reprezentantul Fortuna Sports, partenerul tehnic al Federației, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele prevăzute pentru organizatorii locali în cazul în care vor apela la produsele Fortuna Sports. Acesta a menționat că după ani la rând în care echipa națională a jucat în echipament marca Joma, pentru EURO 2018, care va avea loc cel mai probabil în Ucraina, între 12 și 18 august, România va îmbrăca un echipament personalizat marca Givova.

24.02.2018 - Cristi Lupu ales membru in Comitetul Executiv al FMR

28166651 1886336434744522 7897717120566509009 n

 

În cadrul Adunării Generale de la Alba Iulia de sâmbătă, s-a supus votului și a trecut cu unanimitate de voturi, proiectul adăugării a doi noi membri în Comitetul Executiv al Federației de Minifotbal din România. Aceștia sunt: Dan Ștefan Cojocaru de la Iași și Cristian Lupu de la Buzău. Astfel, în acest moment, Comitetul Executiv al FMR numără șapte membri după cum urmează:

- Ioan Onicaș, președinte FMR.

- Attila Takacs, secretar general FMR.

- Paul Costaș, vicepreședinte FMR.

- Gavrilă Vasilescu, vicepreședinte FMR.

- Tiberiu Lajos, vicepreședinte FMR.

- Dan Ștefan Cojocaru, membru.

- Cristian Lupu, membru.

 

27867714 1888086054569560 1165306856612501344 n

 

24.02.2018 - Locațiile competițiilor regionale și naționale din acest an

Federația de Minifotbal din România se pregătește pentru un an 2018 plin de competiții regionale și naționale. 3 iunie este data limită până la care toți organizatorii locali trebuie să încheie competițiile și să transmită numele echipelor care vor participa la campionatele regionale. De asemenea au fost stabilite locațiile în care vor avea loc cele 4 Campionate Regionale, Campionatul Firmelor și Instituțiilor precum și Campionatul de Old-Boys și Supercupa României. În ceea ce privește Campionatul Național și Cupa României, lucrurile sunt stabilite în proporție de 90% pentru locațiile Alba Iulia, respectiv Sibiu, iar în momentul în care totul va fi 100% sigur, vom emite un comunicat de presă pe acest subiect.

Date și locații competiții naționale organizate de FMR în 2018:

- 5-6 iunie: tragerea la sorți a componenței grupelor la cele 4 Campionate Regionale. Evenimentul va fi transmis LIVE.

- 8-10 iunie:

1. Campionatul Regional Sud – Vest: Craiova (Baza Sportivă Atletico Craiova).

2. Campionatul Regional Nord - Vest: Arad (Desavoia).

3. Campionatul Regional Sud - Est: Ploiești (Baza Sportivă Kiru Sport).

4. Campionatul Regional Nord – Est: Bistrița (Baza Sportivă Raoul).

- 15-17 iunie: Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor: Oradea (Baza Sportivă Tineretului).

- 29 iunie – 1 iulie: Cupa României: Sibiu (în proporție mare).

- 5-8 iulie: Campionatul Național: Alba Iulia - Baza Sportivă Winner’s Țălnar (în proporție mare).

- Campionatul Național de Old-Boys și Super Cupa României: Piatra Neamț (data exactă va fi anunțată in luna mai).

24.02.2018 - Componența comisiilor naționale ale F.M.R.

4087

 

În cadrul Adunării Generale de sâmbătă de la Alba Iulia a fost supusă aprobării componența comisiilor naționale ale Federației de Minifotbal din România. Aceste comisii vor înlesni comunicarea și eficiența informațiilor transmise între organizatorii locali și F.M.R.

 

Conform procedurilor, secretarul general a centralizat nominalizările și a format comisiile naționale spre aprobarea acestora de către CEx

 

Colegiul Național al Arbitrilor:

 - Zoltan Szekely – Baia Mare

 - Nicolae Chiș-Ciure – Zalău

 - Victor Chiriazic – Tulcea

 - Răzvan Dincuță – Ploiesti

 - Adrian Radu – Deva

 - Potora Florin - Turda

Comisia de IT, Presă si Relații Publice:

- Cornel Doncea – București

- Valics Lehel – Târgu Mureș

- David Alberti Constantinescu – Târgu Jiu

Comisia Licențe, Afilieri și Statutul Jucătorului:

- Cristian Lupu – Buzău

- Marcel Petrean – Zalău

- Cosmin Iosu – Târgu Jiu

Comisia Națională de Management Competiții:

Comisia de Disciplină, Etică Sportivă și Litigii:

 - Octavian Goga – Drobeta Turnu Severin

 - Cristian Vasile - Focșani

 - George Țălnar – Alba Iulia

 - Lucian Mandi – Florești

 - Jean Aksoy – Roman

Comisia de Organizare:

 - Ioan Onicaș – Zalău

 - Attila Takacs – Deva

 - Ovidiu Talvan – Sibiu

 - Dan Ștefan Cojocaru – Iasi

 - Robert Jugravu – Bucuresti

 - Lucian Cozma – Piatra Neamț

 - Paul Costaș – Iași

Comisia de Regulamente:

 - Ovidiu Tâlvan – Sibiu

 - Attila Takacs – Deva

 - Paul Costaș – Iași

 - Ioan Onicaș - Zalău

Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor

 -Cosmin Bărbieru - Galati

- Florin Popa - Brasov

- Cristian Vasile - Focsani

Comisia Financiar-Contabilitate

- Marcel Petrean – Zalău

Comisa Juridică și Asistență de Specialitate

- Cosmin Bărbieru

 Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

24.02.2018 - Dan Marius Mitu este noul antrenor al echipei naționale !

4085

 

România, cea mai titrată și decorată echipă națională la nivel european, va avea începând din 2018, un nou antrenor principal. Pe această cale îi mulțumim fostului antrenor principal, Cristian Lupu, pentru munca depusă în folosul echipei naționale în ultimul an de zile ca antrenor principal, timp în care România a participat la Campionatul European din Cehia (locul 4), Campionatul Mondial din Tunisia (optimi de finală) și a câștigat Tournoi de Champions în Tunisia, dar și pentru munca depusă în cei 4 ani precedenți petrecuți ca antrenor secund al echipei naționale. Cristian Lupu va rămâne alături de echipa națională și va ajuta stafful tehnic în vederea pregătirii echipei naționale pentru viitoarele competiții.

Comitetul Executiv a decis ca începând din acest an, echipa națională să fie pregătită de Dan Marius Mitu. Antrenorul în vârstă de 41 de ani s-a ocupat în ultimii ani de destinele echipei Old Boys București, echipă ce a avut o ascensiune fulminantă, ajungând din liga a doua din CMFB în postura de campioană a Bucureștiului, campioană regională Sud-Est, vicecampioană națională și participantă la Liga Campionilor în 2017, acolo unde a ajuns până în optimile de finală, fiind învinsă de compatrioata Juventus Sibiu. Este cu totul impresionant dacă ținem cont că acest progres s-a făcut în mai puțin de 2 ani de zile !

Dan Marius Mitu a fost prezentat Adunării Generale la Alba Iulia iar reprezentanții locali i-au urat mult succes în noua funcție. Tehnicianul a precizat că nu are nevoie de timp pentru reconstrucție și că vizează rezultate începând din acest an, la EURO 2018. „Sunt onorat că am primit această propunere, sper să readucem România acolo unde îi este locul. Nu putem vorbi de o perioadă de reconstrucție, este totuși un joc pentru amatori și nu cred că putem vorbi ca și obiectiv, acela de a avea o echipă puternică peste 2 ani. România trebuie să abordeze orice competiție majoră cu gândul de a câștiga, nu mergem pe reconstrucție, ci pe performanță”, a fost mesajul transmis de noul antrenor principal al echipei naționale. Acesta va continua să pregătească în paralel și echipa de club, Old Boys București.

Înainte să se implice total în minifotbal, Dan Marius Mitu a avut o carieră lungă în fotbalul pe teren mare. Acesta și-a început cariera în 1994 la Steaua București și a trecut, printre altele, pe la Anderlecht Bruxelles (Belgia), Metalurg Donețk (Ucraina) sau Skoda Xanthi (Grecia). Retragerea din cariera de jucător și-a făcut-o în 2012 la Râmnicu Vâlcea.

Îi dorim multă baftă lui Dan Marius Mitu în funcția de antrenor principal al echipei naționale ! Hai România !

Dan Marius Mitu:

- Născut la 10.09.1976 la București.

- A debutat pentru Steaua în 1994 la 18 ani.

- A jucat 5 ani în Belgia pentru: RWD Molenbeek, Lierse și Anderlecht Bruxelles.

- A evoluat în Ucraina pentru Metalurg Donețk și în Grecia pentru Skoda Xanthi și Panthrakikos.

- Antrenor-jucător la Râmnicu Vâlcea în perioada 2011-2012.

- Ca antrenor-jucător la Old Boys București la minifotbal: în mai puțin de doi ani de zile a dus echipa din liga a doua în postura de campioană a CMFB, unul dintre cele mai puternice campionate din țară, campioană regională Sud-Est, până în finala Campionatului Național de la Bacău, finală pe care echipa sa a pierdut-o la limită, 0-1 cu Ary&Roby Buftea.

- La prima participare în Liga Campionilor, la Terme Catez în Slovenia, Old Boys București a ajuns până în optimile de finală unde a fost învinsă de o altă echipă românească, Juventus Sibiu.

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

24.02.2018 - Concluzii de la Adunarea Generală de la Alba Iulia

4084

Sâmbătă, 17.02.2018, a avut loc la Alba Iulia, Adunarea Generală Ordinară a membrilor afiliați la Federația de Minifotbal din România. Mare parte dintre cei prezenți, au ajuns la Alba Iulia de vineri după amiază, seara fiind programat și un joc amical, de socializare, între delegați, la Baza Sportivă Winner’s Țălnar. Echipele au fost compuse fiecare din 7 jucători plus un portar iar câștig de cauză au avut la final băieții îmbrăcați în roșu care s-au impus cu 10-3. Scorul a fost însă mai puțin important, comunicarea și voia bună fiind elementele de bază ale acestui joc între prieteni.

Adunarea Generală a demarat sâmbătă dimineața la ora 10 la Hotelul Cetate, acolo fiind și locul de cazare al celor prezenți. Discuțiile au durat până la ora 17, cu o pauză de prânz la mijloc, fiind atinse toate punctele de pe ordinea de zi. Ședința a fost condusă de: președintele Ioan Onicaș, secretarul general Attila Takacs și membrii Comitetului Executiv: Paul Costaș și Tiberiu Lajos.

Cei aproximativ 40 de membri prezenți au fost informați de conducerea FMR despre planurile și proiectele Federației pentru perioada 2018-2020 în cadrul proiectului „Strategia de Dezvoltare a Minifotbalului Românesc”. S-au trecut în revista evenimentele din 2017, un an extrem de încărcat și solicitant în care, pe lângă competițiile naționale organizate (Campionatul Firmelor, Campionatele Regionale, Cupa României, Campionatul Național, Campionatul de Old-Boys și Supercupa României), conducerea Federației a trebuit să asigure participarea naționalei României, cea mai titrată națională din minifotbalul european, la trei turnee majore: Campionatul European din Cehia, Campionatul Mondial din Tunisia și la puternicul turneu amical, desfășurat tot în Tunisia, Tournoi de Champions.

În cadrul discuțiilor care au durat aproximativ 6 ore au fost punctate următoarele aspecte importante:

- Necesitatea trecerii la și înființării de către toți organizatorii locali de Asociații Club Sportiv sau Club Sportiv pe parcursul anului 2018.

- S-au prezentat detaliile legate de bugetul anului 2017 precum și cel preconizat pentru anul 2018.

- S-a prezentat și a fost supusă la vot afilierea de noi membri și s-a votat dezafilierea unor structuri care și-au încetat activitatea în ultimii ani.

- S-a prezentat noul sistem de licențiere al campionatelor care va fi introdus din sezonul următor, 2018-2019, și care clarifică modul în care organizatorii locali vor putea trimite echipele la Campionatele Regionale.

- S-a supus aprobării Adunării Generale și s-a votat în unanimitate lărgirea Comitetului Executiv al FMR prin introducerea a doi noi membri (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a prezentat noul antrenor principal al echipei naționale (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a prezentat „Strategia de Dezvoltare a Minifotbalului Românesc pentru perioada 2018-2020”, un proiect prioritar și necesar pentru toți cei implicați în conducerea minifotbalului local și național.

- S-a prezentat componența comisiilor naționale, comisii care vor înlesni comunicarea și eficiența informațiilor transmise între organizatorii locali și FMR (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-au prezentat locațiile celor patru Campionate Regionale, a Cupei României, a Campionatului Național de Old-Boys, a Campionatului Firmelor și Instituțiilor precum și a Campionatului Național, evenimentul principal organizat de FMR și în 2018 (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a transmis informația conform căreia Federația Europeană de Minifotbal a alocat 6 locuri României pentru ediția 2018 a Ligii Campionilor care va avea loc tot la Terme Catez în Slovenia (este posibil ca numărul să crească la 8). Aceste 6 licențe sunt acum disponibile pentru campioana națională, câștigătoarea Cupei României precum și pentru cele 4 câștigătoare de Campionate Regionale. Pe lângă Liga Campionilor, EMF intenționează să organizeze și cea de-a doua ediție a Seniors Cup (competiție câștigată în 2017 de MAV Glissando Senior Timișoara) precum și prima ediție a Business Cup, o competiție europeană între firme.

- S-au prezentat avantajele pe care le-ar putea avea echipele din toată Europa ca urmare a semnării parteneriatului dintre Federația Europeană de Minifotbal și Uniunea Europeană (proiect Erasmus).

- A fost prezentat domnul Marius Constantin, reprezentantul Fortuna Sports, partenerul tehnic al Federației, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele prevăzute pentru organizatorii locali în cazul în care vor apela la produsele Fortuna Sports. Acesta a menționat că după ani la rând în care echipa națională a jucat în echipament marca Joma, pentru EURO 2018, care va avea loc cel mai probabil în Ucraina, între 12 și 18 august, România va îmbrăca un echipament personalizat marca Givova.

Considerăm că în urma acestei Adunări Generale, toți membrii afiliați au înțeles direcția în care se îndreaptă minifotbalul din România conform planului strategic 2018-2020. Progresul înregistrat de FMR este lesne vizibil de la an la an și suntem convinși că membrii delegați, veniți din toată țara și al căror efort îl apreciem constant, au înțeles acest lucru. 

La finalul Adunării Generale de la Alba Iulia, a fost timp și pentru o scurtă ședință foto, una în care voia bună și unitatea au fost cuvintele de bază. Doar uniți vom reuși să facem din 2018 cel mai bun an pe care minifotbalul românesc l-a avut până acum și de care, noi toți (organizatori, jucători, arbitri, sponsori, parteneri, delegați, suporteri), cei care suntem implicați in minifotbal, avem mare nevoie. Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

26.11.2017 - Rezultate TUR si clasament

 DIVIZIA DE BUZAU                              

LIGA 1,Editia a XIII-a, 2017 - 2018

 

Clasament DIVIZIA DE BUZAU, Liga 1

 

#EchipaMVEIGMGPGVP
1 CONDOR FORTUNA FRIENDS BUZAU 10 10 0 0 58 16 42 30p.
2 AMICII BUZAU 11 9 1 1 48 20 28 28p.
3 FC BUZAU 10 7 2 1 48 28 20 23p.
4 SPARTANII 11 6 3 2 36 31 5 21p.
5 INTER BUZAU 10 5 1 4 42 37 5 16p.
6 ATLETICO BUZAU 11 5 1 5 33 42 -9 16p.
7 BADICU FRIENDS 11 4 1 6 37 39 -2 13p.
8 LICEUL TEHNOLOGIC HENRI COANDA 10 4 1 5 29 40 -11 13p.
9 MEHTALISTII BUZAU 10 4 0 6 35 36 -1 12p.
10 REAL CRANG BUZAU 10 3 0 7 27 44 -17   9p.
11 IFTRONIX Rm Sarat 11 1 0 10 3 30 -27   3p.
12 VICTORIA BUZAU 11 0 0 11 0 33 -33   0p.

 

 

Etapa 1 - 09.09.2017

1.

LIC.HENRI COANDA-BADICU

2 - 4

2.

IFTRONIX-REAL CRANG

0 - 3

3.

ATLETICO - INTER BUZAU

2 - 5

4.

CONDOR - SPARTANII

7 - 1

5.

MEHTALISTII-AMICII

2 - 7

6.

FC BUZAU sta

Etapa 2 - 16.09.2017

1.

BADICU - AMICII

2 - 3

2.

SPARTANII - MEHTALISTII

5 - 4

3.

INTER -  FC BUZAU

4.

REAL CRANG - ATLETICO

1 - 2

5.

HENRI COANDA - IFTRONIX

3 - 0

6.

CONDOR sta

Etapa 3 - 23.09.2017

1.

IFTRONIX -  BADICU

0 - 3

2.

ATLETICO -  HENRI COANDA

4 - 1

3.

FC BUZAU -  REAL CRANG

8 - 3

4.

CONDOR -  INTER BUZAU

7 - 5

5.

AMICII -  SPARTANII

5 - 1

6.

MEHTALISTII sta

Etapa 4 - 30.09.2017

1.

BADICU - SPARTANII

4 - 5

2.

INTER -  MEHTALISTII

6 - 4

3.

REAL CRANG - CONDOR

0 - 9

4.

HENRI COANDA -  FC BUZAU

3 - 6

5.

IFTRONIX -  ATLETICO

0 - 3

6.

AMICII sta

 

Etapa 5 - 07.10.2017

1.

ATLETICO - BADICU

4 - 4

2.

FC BUZAU - IFTRONIX

3 - 0

3.

CONDOR - HENRI COANDA

5 - 1

4.

MEHTALISTII - REAL CRANG

6 - 4

5.

AMICII - INTER BUZAU

4 - 2

6.

               SPARTANII sta

Etapa 6 - 21.10.2017

1.

INTER - SPARTANII

1 - 1

2.

REAL CRANG - AMICII

2 - 6

3.

HENRI COANDA - MEHTALISTII

3 - 1

4.

IFTRONIX - CONDOR

0 - 3 (n)

5.

ATLETICO - FC BUZAU

5 - 9

6.

BADICU sta

Etapa 7 - 28.10.2017

1.

FC BUZAU - BADICU

4 - 3

2.

CONDOR - ATLETICO

9 - 0

3.

MEHTALISTII - IFTRONIX

3 - 0

4.

AMICII - HENRI COANDA

9 - 2

5.

SPARTANII - REAL CRANG

4 - 0

6.

INTER BUZAU sta

Etapa 8 - 04.11.2017

1.

BADICU - INTER

6 - 5

2.

HENRI COANDA - SPARTANII

3 - 3

3.

IFTRONIX - AMICII

0 - 3

4.

ATLETICO - MEHTALISTII

3 - 2

5.

FC BUZAU - CONDOR

2 - 5

6.

REAL CRANG sta

       

 

 

Etapa 9 - 11.11.2017

1.

CONDOR - BADICU

5 - 4

2.

MEHTALISTII -  FC BUZAU

4 - 6

3.

AMICII - ATLETICO

4 - 3

4.

SPARTANII - IFTRONIX

3 - 0

5.

INTER - REAL CRANG

7 - 6

6.

LIC.HENRI COANDA sta

Etapa 10 - 18.11.2017

1.

BADICU - REAL CRANG

2 - 5

2.

HENRI COANDA - INTER

7 - 5

3.

ATLETICO - SPARTANII

4 - 7

4.

FC BUZAU - AMICII

1 - 1

5.

CONDOR - MEHTALISTII

6.

IFTRONIX sta

Etapa 11 - 25.11.2017

1.

MEHTALISTII - BADICU

6 - 2

2.

AMICII - CONDOR

3 - 5

3.

SPARTANII - FC BUZAU

 3 - 3

4.

INTER - IFTRONIX

3 - 0

5.

REAL CRANG - HENRI COANDA

6.

ATLETICO sta

 

 

 

 

24.10.2017 - Rezultate si clasament Liga 1 dupa 6 etape

 

Etapa 1 - 09.09.2017

1.

LIC.HENRI COANDA-BADICU

2 - 4

2.

IFTRONIX-REAL CRANG

3.

ATLETICO - INTER BUZAU

2 - 5

4.

CONDOR - SPARTANII

7 - 1

5.

MEHTALISTII-AMICII

6.

FC BUZAU sta

Etapa 2 - 16.09.2017

1.

BADICU - AMICII

2 - 3

2.

SPARTANII - MEHTALISTII

5 - 4

3.

INTER -  FC BUZAU

4.

REAL CRANG - ATLETICO

5.

HENRI COANDA - IFTRONIX

6.

CONDOR sta

Etapa 3 - 23.09.2017

1.

IFTRONIX -  BADICU

2.

ATLETICO -  HENRI COANDA

4 - 1

3.

FC BUZAU -  REAL CRANG

8 - 3

4.

CONDOR -  INTER BUZAU

7 - 5

5.

AMICII -  SPARTANII

6.

MEHTALISTII sta

Etapa 4 - 30.09.2017

1.

BADICU - SPARTANII

4 - 5

2.

INTER -  MEHTALISTII

6 - 4

3.

REAL CRANG - CONDOR

0 - 9

4.

HENRI COANDA -  FC BUZAU

5.

IFTRONIX -  ATLETICO

6.

AMICII sta

Etapa 5 - 07.10.2017

1.

ATLETICO - BADICU

4 - 4

2.

FC BUZAU - IFTRONIX

3.

CONDOR - HENRI COANDA

5 - 1

4.

MEHTALISTII - REAL CRANG

5.

AMICII - INTER BUZAU

4 - 2

6.

               SPARTANII sta

Etapa 6 - 21.10.2017

1.

INTER - SPARTANII

1 - 1

2.

REAL CRANG - AMICII

2 - 6

3.

HENRI COANDA - MEHTALISTII

3 - 1

4.

IFTRONIX - CONDOR

0 - 3 (n)

5.

ATLETICO - FC BUZAU

5 - 9

6.

BADICU sta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clasament DIVIZIA DE BUZAU, Liga 1

 

 

#EchipaMVEIGMGPGVP
1 CONDOR FORTUNA FRIENDS BUZAU 6 6 0 0 34 7 27 18p.
2 AMICII BUZAU 5 5 0 0 19 6 13 15p.
3 INTER BUZAU 7 4 1 2 25 18 7 13p.
4 SPARTANII 6 4 1 1 18 16 2 13p.
5 FC BUZAU 4 4 0 0 23 8 15 12p.
6 BADICU FRIENDS 6 3 1 2 20 14 6 10p.
7 ATLETICO BUZAU 6 3 1 2 21 19 2 10p.
8 LICEUL TEHNOLOGIC HENRI COANDA 6 3 0 3 13 14 -1   9p.
9 MEHTALISTII BUZAU 5 2 0 3 15 14 1   6p.
10 REAL CRANG BUZAU 5 2 0 3 11 23 -12   6p.
11 IFTRONIX Rm Sarat 11 1 0 10 0 30 -30   0p.
12 VICTORIA BUZAU 11 0 0 11 0 30 -30   0p.

 

 

 

 

 

24.10.2017 - MINIPERFORMANŢĂ LA MINIFOTBAL. SELECŢIONERUL ROMÂNIEI S-A DECLARAT DEZAMĂGIT

sursa :campusbuzau.ro (Andrei Solomon)

 
 

MINIPERFORMANŢĂ LA MINIFOTBAL. SELECŢIONERUL ROMÂNIEI S-A DECLARAT DEZAMĂGIT

Doar până în optimi a reuşit naţionala României să acceadă la Campionatul Mondial de Minifotbal. Tunisia nu le-a purtat noroc elevilor lui Cristi Lupu, eliminaţi in extremis, de Senegal, la loviturile de departajare.

 MG 6490

De şase ori campioană europeană, România era percepută ca una dintre favoritele Campionatului Mondial de Minifotbal din Tunisia. Tricolorii au fost eliminaţi de Senegal, după executarea loviturilor de la 7 metri. Întors în ţară, selecţionerul Cristi Lupu s-a declarat dezamăgit de parcursul tricolorilor, mai ales că obiectivele stabilite înainte de competiţie vizau cel puţin accederea în semifinale.

Tricolorii au fost avertizaţi de faptul că Senegal nu e o echipă oarecare, după ce africanii remizaseră în grupă cu Statele Unite şi după ce făcuseră o partidă excelentă cu Spania. În ciuda măsurilor de precauţie luate de stafful naţionalei, jucătorii n-au reuşi decât un 2-2 după timpul regulamentar. Românii au şutat de trei ori în bară şi au ratat, de asemenea, mai multe ocazii monumentale. Din nou, tricolorii pierd la penalty, a doua oară în mandatul lui Cristi Lupu, după ce au pierdut şi în finala mică a Campionatului European, împotriva Ungariei.

 MG 6579  MG 6576

 

Buzăul a avut, totuşi, un reprezentant în finala Campionatului Mondial, în persoana lui Cezar Ionescu. Fostul arbitru de Liga I a fost desemnat să oficieze în partida dintre Cehia şi Mexic. Ultimul act al competiţiei mondiale a fost adjudecat de Cehia. (Andrei Solomon)

 

 MG 6512

 

 

SUSTINEM

viitorul

Parteneri

  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena